60 éves a Spartacus tájékozódás!

A Spartacus tájékozódás 60. évfordulóját 2012. május 11-én ünnepeltük a Várban, a polgármesteri hivatal aulájában. 1952-ben alakult meg a Szpartakusz SE, s ennek Természetjáró Szakosztályát tekintjük első jogelődünknek.
Az ünnepi találkozóra több mint 130-an jöttek el, a kezdeti időktől kezdve a mai versenyzőkig. Sokan évek óta nem találkoztak. Ünnepi és múltidéző beszédek (Monspart Sarolta, Schőnviszky László, Vass László, Gyalog László) és többek (Bozán György, Kálmán Imre, Siegler Konrád és mások) hozzászólásai után vetítés idézte fel a régmúlt idők és a mai kor szparis versenyzőit. Minden résztvevő emlékérmet vagy emlékszalagot kapott. A kiváló hangulatú találkozót állófogadás zárta.

Az ünnepség alkalmából jelent meg a “60 éves a Spartacus tájékozódás” c. könyv, Gyalog László és Schőnviszky László szerkesztésében. A szakosztály történetének elmesélése után a krónika részben régi újságcikkek, beszámolók idézik fel az adott kor eseményeit. A bajnokok bemutatása során fényképek mellett néhány rövid életrajzi adattal mutattuk be bajnokainkat. Az eddigi szparisok 901 fős listája és bajnoki dobogóik után a szakosztály valamennyi versenyzőjének valamennyi bajnoki eredménye szerepel. Végül a Spartacus bajnokságok összeállítása után a bajnoki és szakosztályi pontvereseny alakulását elemezzük a szakosztály szempontjából. A kötetet néhány színes oldal zárja a közelmúlt versenyzőiről, vezetőiről.