POSTÁS KUPA 2013

„Ezen a terepen még soha nem volt tájfutó verseny” – így hirdették a rendezők a Dabas közelében megrendezésre került Postás Kupát. Alföldi vidéken, nyári melegben versenyezhettünk április harmadik hétvégéjén, a Postástól már megszokott nemzetközi mezőnyben és színvonalon.
A terepen a bozót dominált, ezért Alföldhöz képest lassabban futható volt – minket például el se vittek a nyíltabb vagy erdősebb részekig. A pályák is technikásak voltak, sok hibázási lehetőséggel.
A két nap alatt három futamot bonyolítottak le: első nap a középtáv után váltóban is bizonyíthattunk, a 2. nap pedig egy normáltáv zárta a hétvégét, ami egyben ifi és serdülő válogató is volt.
Minden számban nagyon szép eredmények születettek. Összetettben a legkisebbeknél Bujdosó Zoli 2. lett, juniorban Sulyok Ábel bronzérmes., a szenioroknál Egei Tomi 2. Felnőttben Bakó Áron megnyerte a 2. napot (sajnos előző nap diszkózott, így összetett eredménye nem lett), nőknél pedig a még csak junior korú Kinde Vanda 1 perccel lemaradva a dobogóról a 4. helyen végzett.
A válogatón Hajdu Szása a 4. helyen zárt (F18), én magyarok között a harmadik időt futottam (N16). A 18-as lányoknál Weiler Virág pár másodperccel maga mögött hagyta Szuromi Lucát és összetettben is nyerni tudott, F16-ban pedig Egei Patrik, Zacher Marci és Peregi Dani 2., 3. illetve 4. helyezést ért el (összetettben pont fordított volt a sorrend).
Végül a váltó. F14-ben a Kálmán Erik – Vidor Gergő – Weiler Vince összeállítású váltó a 2. helyre futott be, 18-ban a dobogó két legfelsőbb fokán is Sparisok álltak (1.: Peregi Dani – Zacher Marci – Egei Patrik, 2.: Lengyel Ádám – Hajdu Szása – Turschl Bence), és felnőttben is nyerni tudtunk a Bakó Áron – Bugár Gergő – Sulyok Ábel hármasnak köszönhetően.
Női 18-ban Völgyesi Melody, Vankó Milena és Hajnal Dorka váltója 3. helyen végzett, felnőttben pedig Weiler Virág, Egei Petra és Kinde Vanda csapata vitte el az ezüstérmet.
Összességében küzdelmes, de eredményes és kellemes hangulatú versenyt tudhatunk magunk mögött, sajnálhatja, aki kihagyta.

Völgyesi Melody