Budapesti és Pest megyei Tájfutó Diákolimpia

Gödöllő
2013-04-27

Rengeteg rendezői hibával zárult a Gödöllőn megrendezett fővárosi, és Pest megyei tájfutó diákolimpia.
A megérkezéskor csak dicsérni tudtam a rendező klubot, akik nemrég nagy megújuláson mentek át. Szép célhely, ideális infrastruktúra várt bennünket. A rajttal, és a rendezőkkel is maximálisan elégedettek lehettünk, egészen az első beérkező versenyzőig.
Ekkor ugyanis kiderült, hogy a 37-es pont, -melyet a két legfiatalabb kategória kivételével minden pálya érintett – nem került kihelyezésre. Időközben kikerült (50 környékén), de addig már sok versenyző több 10 percig keresgélte az új térképen lévő pontot.

További súlyos hiba volt a versenyen, hogy két pont azonos tereptárgyra került egymástól 20 m távolságra, amit a szabályzat nem enged. Ennek köszönhetően is többen hibáztak.

3. súlyos hiba egy híd pontnál jelentkezett, ahol a stekk a híd tetején volt, míg a pont a híd alatt, s azt a szimbol nem jelölte.

4., és egyben utolsó nagy hiba, hogy betettek egy igen zavaró helyre egy “csali” pontot. Hogy minek, azt meg nem tudom mondani. Vagyis tudom. Azért, hogy megvicceljenek néhány embert, és kimeszeljék a figyelmetleneket a versenyből. Ez lenne egy diákolimpiának a célja?

Összességében a körítéssel elégedett voltam, de sajnos itt is, mint minden sportágban, a lényeg számít, abban meg megmagyarázhatatlanul sok hiba rejlett.
Eredményt ugyan hirdettek a 37-es előtti, és utáni átmenetek levonásával, de ez korántsem tükrözte a valódi erősorrendet. Végső döntés még nincs arra vonatkozóan, hogy újrarendezzék-e a versenyt, vagy továbbjuttassanak-e mindenkit, vagy maradjon minden a mostani formában.

Addig is foglalkozzunk a további versenyeinkkel, azaz Eötvös, Tipó, Bp. rövidtávú és sprint váltó Bajnoksága, Nógrád, stb.

Eredmények: http://www.mtfsz.hu/megjelenites/versenynaptar/showevent.php?event=5485

Gyalog Zoli