Legfrissebb híreink

Meghalt Monspart Sarolta a Nemzet Sportolója 1944– 2021.
Az első nem skandináv tájfutó világbajnok, harmincnégyszeres magyar bajnok, sífutásban hatszoros magyar bajnok. Monspart Sarolta az első európai nő, aki 3 órán belül futott maratont. A legjobb maratoni eredményét 2:48:22, 1976-ban érte el. 1978-ban az atlantai nem hivatalos női maratoni világbajnokságon második helyezett lett. Aktív sportpályafutását kullancs okozta betegség szakította meg.
Ezt követően nőket buzdított arra, hogy egészségesen éljenek, és ennek egyik lehetséges módja a futás.
Nyugodj Békében Saci.


Sziasztok!
Azt a sajnálatost hírt kell közölnünk, hogy az 58. Tavaszi Spartacus Kupa elmarad.
Részletesebben Máthé István posztjában olvashatjátok az eseményeket.


Magyarország, azon belül is a Spari nyerte el a 2021-es Szenior Világbajnokság rendezői jogát, miután az eredetileg Japánban tartandó jövő évi VB-t 2022-re halasztották. A versenyelnök Lengyel Ádám, helyettese Sárközy Zsófi, a versenyigazgató pedig Bujdosó Pisti lesz. A verseny 2021. augusztus 7-13. között kerül megrendezésre Velence központtal.

További információért látogassatok el a wmoc2021.hu weboldalra, ahol megtaláljátok az első bulletint. Az Eventor-on már nyitva áll a nevezés, a magyar versenyzőknek biztosított kedvezményekkel hamarosan jelentkezünk!


Felkerült honlapunkra az egyesületünk évösszegzése a bajnoki pontoktól kezdve a szakmai értékelésig. Ezt itt tudjátok megtekinteni.


Sajnálattal kell értesítenünk Titeket, hogy az új kormányrendelet értelmében nem tudjuk megrendezni a 25. Dobogókői Hegyi Futóversenyt. Bővebb információt az esemény facebook oldalán találtok.


A hétvégén (2020.11.7-8.) megrendezésre került a 68. Őszi Spartacus Kupa. A vírushelyzet ellenére szép számmal érkeztek a versenyzők. Az eredményeket itt találjátok. Máthé István képeit pedig itt tudjátok megnézni. (2020.11.07-08. Gánt, Pap-völgy)


Felkerültek a Éjszakai és Egyesületi Váltó OB eredmények honlapunkra. Itt tudjátok részletesen megnézni őket. Máthé István versenyen készített képeit itt találjátok: OEVB, ÉOB (2020.09.26. Bodoglár)

Támogatóink

Közhasznú szervezet vagyunk, adójának 1%-ával támogathatja egyesületünket.
Ennek módja: Szja bevallása EGYSZA oldalának a kitöltésénél (az Ön nevének és adóazonosító számának beírása után) a kedvezményezett adószámához a mi adószámunkat – 19675091-1-41 – írja be.
A Tájfutó Szakosztály és az Egyesület bankszámlaszáma:
MagNet Bank 16200199-11527224

Köszönjük a felajánlását! Felhasználásáról, működésünkről honlapunk figyelemmel kísérésével folyamatosan tájékozódhat.

     

Szabó József

Máthé rajtszám